keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Festariahdistus

Elämme sitä aikaa vuodesta, jolloin iskee jokaiseen lopputalveen kuuluva tauti: festariahdistus. Isoimmat festarit ovat pikkuhiljaa paljastaneet uudet nettisivunsa ja esiintyjiä alkaa tipahdella tasaseen tahtiin. Ja sitten alkaakin spekulaatio ja vaikeiden ratkaisujen tekeminen....

Tämän vuoden ykkösahdistus lienee perinteisin: serkun häät, jotka juhlitaan juuri sopivasti Ilosaarirock-viikonloppuna. Että kiitos vaan Sielun veljet comebackista ja tervetuloa uudelleen. Joensuun mukava tunnelmakin olisi toiminut hauskana mielialan kohottajana, mutta toki on aina vähän hauskempaa katsella kännisiä sukulaisia heinäkuun yössä ja miettiä, että millähän keikalla kaverit on.

Provinssirockissa ei oikeastaan ole mitään ihmeempää, paitsi nyt SOAD jonka näkeminen olisi ollut ajankohtaista joskus neljä vuotta sitten. Kai se pitää nostalgiapäissään mennä katsomaan. Tietenkin Pendulumia saattaa joutua bailaamaan ja viime vuonna DJ Shadow vakuutti Ilosaaressa siihen malliin, että ei sekään pahaa tekis. Vanhenemisen myötä on vaan vähän skeptiikkaa sään puolesta, joka ei viime vuosina ole pahemmin Provinssinkävijää suosinut (viime kesästä ei kyllä tietoa). Pää jäätyy ja sade madaltaa tunnelmaa.

Ja sitten tulee ihan oma lukunsa: Ruisrock asdafhghadasds... Ja juuri, kun sanomasta pääsin niin eiköhän siellä ole The National ja Fleet Foxes ensimmäisten kiinnitysten listalla komeilemassa. Ja taas jäätyy pää, v*tutuksesta. Ruissi se vaan pitää pintansa kesän pakkoreissujen listalla, vaikka joka vuosi sen kiroaa alimpaan rakoon. Ei auta. Tätä menoa on myös turvallista olettaa, että myös Ankkarockiin tulee taas jotain vaikeasti sivuutettavaa. Pitää nyt vaan toivoa, että Ruissi suosii päiväjaollisesti ja aikataulullisesti köyhää kuluttujaa ja voisi ilosin mielin tehdä päiväretken Ruissaloon, joka ei vaan toimi jouhevana festaripaikkana, kun kaikki Turun ja lähialueiden hipsterit ja lei-ihmiset tunkee sinne viettämään viikonloppuaan.

Onneksi kaiken tämän tuskailun jälkeen mieleeni muistui Hämeenlinnan lahja minulle: Ämyrock Ei paljoa tarvi ressata rahasta eikä tunnelmasta, kun meno on rento ja seura hyvää. Suistolle pääsee jatkoille ja yöksi voi hiipua vaikka aseman grillin eteen penkille.


-suvi

3 kommenttia:

 1. En kyl taida alkaa alkuunkaa jos ilosaari on supaton :---( vähäks mälsää!! Mullaki o lievää festariahdinkoo ilmassa, luojan kiitos ruississa ei (vielä..) oo mulle mitää lämmikettä. Vihaan sitä nii suuresti. Sanompa vaa että voiha räkä.

  VastaaPoista
 2. Myönnän ettei maistunut kovin hyvältä, kun isä kertoi kyseisistä häistä. Päivä kerrallaan yritän nyt vaan totutella siihen ajatukseen, että se huvi jää tällä kertaa väliin. :/

  Mulla perinteisesti Ruississa toi yks pakollinen... saa nyt nähdä sitten mitä senkin kanssa tapahtuu.

  VastaaPoista
 3. Ei sinne penkille tartte jäädä, kyllä te tänne sisäänkin pääsette...

  VastaaPoista